! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Texas-veteraner

Delbert & Glen

Blind, crippled and crazy

Skivbolag: New West/ADA-Warner
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 24 sep 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jag tillhör de där människorna som inte kan låta bli att tycka att det är rörande när gamla vapenbröder återförenas efter åtskilliga år. Så jag välkomnar den här cd:n från Delbert & Glen.
Delbert McClinton och Glen Clark gjorde två lp-skivor tillsammans för fyrtiotalet år sedan, innan deras respektive solokarriärer tog fart. Av dessa är det såklart McClinton som lyckats skapa sig ett större namn, om än snarast som kulthjälte, ganska långt från topplistor och sportarenor. Ja, och så var det ju honom John Lennon en gång bad om hjälp för att lära sig blåsa munspel.
Glen Clark är å sin sida mannen som INTE är vare sig Texas-legendaren Guy Clark eller den bortgångne Byrds-mannen Gene Clark. I stället är han kompositören bakom en rad låtar som vi förknippar med artister från Etta James och Rita Coolidge till Loretta Lynn och Kris Kristofferson.
Blind, crippled & crazy är en lustig albumtitel. För den här musiken är klarsynt, har framåtrörelse och är inte tokig alls. Faktum är att albumet nog är bättre än de två tidigare duoplattorna herrarna gjort, trots vissa ålderspräglade skavanker i sångbåset.
Gammal rhythm and blues, honkytonk-country, boogierock och roadhouseblues ligger som en stabil grund och de musikaliska parhästarna har vinnlagt sig om att leverera ett gediget låtmaterial.
Vad har då duon – McClinton fyller 73 i november – lärt sig av åldrandet?
Ja, i en av låtarna heter det: ”Same situation, I didn’t learn a thing.”
Oj, hur var det nu med de där orange kuverten?

Annonser