! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Blues/americana/bluegrass-blandning

Pelle Lindström & Downhill Bluegrass Band

Bell metal reeds

Skivbolag: Limestone House Music
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 9 okt 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Downhill Bluegrass Band har hållit på i över tjugo år. Förra skivan, Mountain songs and other stories, var ett samarbete med Maxida Märak. Samarbetet gav tydligen blodad tand för även denna skiva är ett samarbete, denna gång med sångaren och munspelaren Pelle Lindström.
Lindström släppte en soloskiva för så länge sedan som 1983. Därefter har han gjort album med bland andra Stefan Sundström och Urban Turban. Men nu är det första gången på 33 år som han är huvudman på en skiva.
Bell metal reeds består mestadels av gamla amerikanska låtar hämtade från både countryn, bluesen samt allt däremellan. Två svenska (instrumental)spår är också med. Men även om många av låtarna är välbekanta är inte arrangemangen det. Downhill Bluegrass Band och Pelle Lindström har lyckats med att göra alla låtar personliga. Man har till exempel sänkt på tempot i Fats Domino-låten When  I’m walking och sökt fram rötterna till Stagger Lee som i denna version är fjärran Elvis Presleys och Lloyd Prices hitversioner. I gamla countryslagdängan Busted sjunger Lindström med så ångestladdad frenesi att jag vågar påstå att dom gjort den ultimata versionen. Andra godbitar på skivan är Tiokronorspolkan och otippade covern på Rolling Stones Honky tonk woman.
En underbar skiva och jag hoppas verkligen att Downhill Bluegrass Band väljer att göra ytterligare en skiva med Pelle Lindström.

Annonser