Redaktionsbloggen

The Goodbye Girls spelar sig Sverige runt med start på fredag.

Säg hej till The Goodbye Girls

28 nov 2018

Hejdå-flickorna säger hej igen – med start i morgon fredag på Victoriateatern i Malmö inleder amerikansk-svenska kvartetten The Goodbye Girls en rejäl Sverige-sväng som tar dem till de flesta hörn av landet.

Göteborg, Gävle, Jönköping och Visby hör till platserna som har chansen att se och höra när Lena Jonsson (fiol), Allison de Groot (clawhammer banjo), Brittany Karlson (kontrabas) och Molly Tuttle (gitarr och sång) varvar old-time- och bluesgrasslåtar ur arkiven med eget material och kanske någon svensk polska.

Alla fyra i bandet är etablerade stjärnor i gebitet, men inte minst Molly Tuttle håller verkligen på att kliva över till de riktigt stora sammanhangen, och det är ingen slump att just hennes ansikte används på profilbilden för viktiga spellistan Indie Bluegrass. Vi kommer att kunna läsa mer om henne i ett kommande nummer av Lira – så håll utkik!

På lördag i Göteborg blir det förresten americana dubbelt upp på Musikens Hus, då Goodbye Girls sammanstrålar med en annan kvartett som är ute och spelar i Sverige just nu: Laura Cortese & The Dance Cards! Corteses gäng spelar på Stallet i kväll onsdag, i Järna på torsdag, på Midvinterton på fredag och så Göteborg lördag.

PL

The Goodbye Girls på turné:
Malmö, Victoria 30.11
Göteborg, Musikens Hus 1.12 (med Laura Cortese & The Dance Cards)
Järvsö, Stenegård 3.12
Kilaforsteatern 4.12
Gävle Konserthus 5.12
Upplands Väsby, Messingen 6.12
Stockholm, Rost 7.12
Jönköping, Spira 8.12
Visby, Bryggaresalen 9.12


Fler recensioner

Annonser