Redaktionsbloggen

Vilhelm Bromander & co samlade inför hösten. Bild: Hampus Andersson

Programmet påfyllt inför Stockholm Jazz

25 maj 2023

Redan i mars gick Stockholm Jazz Festival ut med sina första bokningar, vilket vi skrev om här, och i dag fylldes programmet på med ytterligare hela fyrtio akter till perioden 13-22 oktober.

Som vanligt ryms där ett vitt spektum av musik och artister – från internationella stjärnor som  pianisten Monty Alexander och brasilianska Sverige-favoriten Joyce via mer utmanande hipster-akter som Alfa Mist och Kokoroko till lokala förmågor som vokalisten Ulla Fluur (recenseras i Liras kommande nummer) och galet svängiga barnmusiktämjarna i unga trion Tisdag På Torsdag.

Annat programgodis vi noterar är (afrobeat-)brasilianska Bixiga 70, fjolårets två genombrottare på den svenska jazzscenen Hannes Bennich och Britta Virves, det alltid spännande Tonbruket, Isabella Lundgren och den i Liras kommande sommarnummer porträtterade Konrad Agnas med band.

Och så är vi ruskigt nyfikna på vad violinisten och multi-instrumentalisten Josefin Runsteen ska hitta på under orkesternamnet Runsteen Alien Tongues, liksom vad som ska komma ur frisinnade basisten Vilhelm Bromanders Unfolding Orchestra, bestående av ett dussin av de allra främsta inom svensk impro och jazz.

Fler akter kommer att släppas i augusti, men de hittills bokade finns här.

text: Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser