! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

OK Star Orchestras nya skiva blir också deras sista

10 mar 2020

Ett av Sveriges svängigaste och charmigaste band – OK Star Orchestra – har beslutat att bryta upp, efter sex album och cirka dussinet år. I ett pressmeddelande skriver de bland annat:

”Alla stjärnor slocknar förr eller senare. Orsaken till att en stjärna dör är att den inte har tillräckligt med bränsle för att kunna hålla igång, dvs. energin tar slut. När detta inträffar kollapsar stjärnan, och när detta händer släpper den ut en massa energi.”

Ja, riktigt varför de lägger av framgår inte, mer än att det kanske var dags att låta andra saker utvecklas i dess plats. Deras senaste och alltså sista album #6 släpptes så sent som i februari och beskrevs i Liras recension som en ”efterlängtad återkomst”, att de är ”mästare på att väva ihop ett lika varmt som pulserande sväng” och ”synkoperade plockade elgitarrer, saxofon, congas och andra slagverk, steel guitar och trumset snirklar sig om varandra och skapar OK Star Orchestras patenterat svårdefinierade groove”.

Vi kommer att sakna detta unika band på den svenska scenen men är övertygade om att Tommy Galento, Pelle Vallgren, Christer Lyssarides, Lina Langendorf, Hassan Bah och Juan Romero alla har andra lika spännande saker i bakfickan.

Patrik Lindgren

Annonser