Redaktionsbloggen

OK Star Orchestra är dött, länge leve Galento Sound Service

16 jun 2021

Många sörjde i stillhet när kultbandet OK Star Orchestra lade ner verksamheten i och med albumet #6 förra våren, vilket vi skrev om här.

Nedläggningen motiverades då med raderna: ”Alla stjärnor slocknar förr eller senare. Orsaken till att en stjärna dör är att den inte har tillräckligt med bränsle för att kunna hålla igång, dvs. energin tar slut. När detta inträffar kollapsar stjärnan, och när detta händer släpper den ut en massa energi.”

Och se, nu har en del av den energin fångats upp i ett nytt projekt i samma anda, grundat av bandets centralfigur Tommy Galento.

Galento Sound Service heter den nya konstellation som nu presenterar sig för omvärlden med ett första ljudprov i form av singeln Television bambino. Den släpps egentligen först på fredag, men Lira fick tillåtelse att lägga ut den här smyglyssningslänken till våra läsare.

De beskriver den själva som ”en värdigt svängande hybrid av västafrikansk pop och sydamerikansk cumbia med en touch av svenskt vemod.”

Ett album kallat Folk modern music är utlovat till hösten och utgörs av ”en sömlös, nutida och global folkmusik med rötter överallt och ingenstans”.

I bandet återfinns förutom Tommy Galento även Hassan Bah, Miriam Oldenburg, Sara Edin, Jörgen Adolfsson, Björn Gideonsson, Perry Vallgren och Christian Gabel.

Patrik Lindgren

Annonser