Nummer

Lira #5 2015

Jul och nyår stundar – men Lira tar som vanligt ganska lätt på just den saken. Okej, vi tipsar som hastigast om några fina julskivor som inte ska glömmas bort i ruschen men passar på det där med årsbästalistor (håll utkik på webben i stället) och julklappstips (dock, ähum, se nedan).
Vi fortsätter hellre att fokusera på allt det nya som händer hela tiden!
Vårt nya nummer – årets femte och sista – är därför precis som vanligt smockfullt av den mest skilda musikinspiration. Vi diskuterar identitet med etiopisk-israeliska Ester Rada som kommer till Sverige i slutet av november – en riktig nytänd stjärna!
Vi åker till New York för att skildra den starka scen av israeliska jazzmusiker som har det stora äpplet som hemmaplan.
Vi hälsar på hemma hos spelmannen Pontus Berggren i Säter. Träffar americana-sångerskan Patty Griffin i Nashville. Och pratar allvar med nyblivna jazzkatten Isabella Lundgren.
Och inte minst: vi sammanför veteranen Bengt-Arne Wallin med relativa färskingarna Per Ruskträsk Johansson och Goran Kajfes för att prata om jazzens möte med folkmusikens ursprungligaste källor. Vilket för övrigt även vår krönikör Sara Parkman har en del välgrundade åsikter kring.
Och som alltid: 78 minuter ny och utvald musik på vår medföljande cd!
God jul på er, trots allt!

PS: Visst vore det ändå en fin idé att ge bort en Lira-prenumeration till någon du bryr dig om? Just nu får givaren själv välja en fin present som tack! Se mer på sid 131 i tidningen eller på www.lira.se/prenumerera/julkampanj


Pris: 80 kr
  • Beställ %NR%

    (Porto 49 kr tillkommer.)