! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Minifestival i Roland Keijsers anda

6 nov 2019

I januari gick som bekant Roland Keijser bort, och nu i dagarna arrangeras en ”hälsning – inte hyllning” till honom i form av en ”multimusikfestival i mikroformat” på Omnikvariatet i hemorten Uppsala.

Bakom det hela står musikern Mattias Risberg, som berättar så här om evenemanget:
– Jag ville sätta ihop ett program som i någon mån speglade Roland Keijsers mångsidighet och nyfikenhet på musik över genregränserna. Festivalen är mer en hälsning än en hyllning, hyllningar tenderar att fokusera på det förflutna. Kreativitet och ”nu” är två ledord för denna festival, det ramar in Roland bra. Jag ville också ha en mix av internationella och lokala musiker, ett möte över landsgränser, utan värderingar i proffsighet eller kunnande etcetera.

Artistuppbådet under de två dagarna 7-8 november är onekligen imponerande, med akter som trion Per Texas Johansson, Mattias Ståhl & Konrad Agnas, duon Nils Økland & Sigbjørn Apeland, Jörgen Adolfsson & Raymond Strid, Stina Hellberg Agback & Leo Svensson Sander, fiolspelmannen Joel Bremer och även Keijsers efterlämnade livskamrat Kirsten Holm.

Patrik Lindgren

Annonser