Redaktionsbloggen

Linnea Jonsson kommer med sin Group till björkarnas stad i maj Bild: Niklas Bergström

Mer jazzfestligheter väntar i Umeå

24 mar 2022

Jo, visst känns det som att det handlar mycket om Umeå nu! Efter senvinterns Umefolk, Littfest häromveckan och därpå nyheten att Jonas Knutsson tar över det konstnärliga ledarskapet för senhöstens Umeå Jazzfestival så är det även dags att påminna om maj månads stora jazzbegivenhet.

Den 20-21 maj är det nämligen just Umeå som står värd för den ambulerande branschträffen Jazzfesten som hålls på Umeå Folkets hus och Norrlandsoperan.

Förutom mingel, middagar och seminarier vankas på lördagen en flott galakonsert öppen för allmänheten med artister som Josefine Cronholm, Anders Kjellberg Quartet, SHA3K, Katarina Barruk, tungviktarna Norrbotten Big Band och förstås ”husbandet” Norrlandsoperans symfoniorkester.

Som uppvärming blir det en eftermiddag med showcases, korta uppvisningsspelningar med sex utvalda akter: Aaron Mandelmann Kvintett, Wahls Trio, Linnea Jonsson Group, duon Hernqvist/Pettersson, Helen Salim och bandet Sebastians kompisar.

Den branschperson som önskar delta måste anmäla sig senast 31 mars. Till själva galakonserten kommer det att släppas publika biljetter senare.

Patrik Lindgren

Annonser