! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Jazzfolket flockas till Ystad

1 aug 2017

I dag drar Ystad Sweden Jazz Festival igång – en relativ färsking i jazzfestivalsfären men som snabbt vunnit ett starkt renommé världen över. Med pianisten Jan Lundgren som ständig konstnärlig ledare har Ystad karvat sig en rymlig nisch av tillgänglig och inbjudande men alltid högkvalitativ jazz, och är sommarens självklara höjdpunkt för musikens aficionados.

Bland artister som väntar i veckans kulisser finns världsstjärnor som Joshua Redman, Hiromi, Brian Blade och Bugge Wesseltoft men också svenskt finfolk som Tonbruket, Lars Danielsson, Gilbert Holmström, Karolina Almgren och Bobo Stenson & Lennart Åberg etc etc.

En hel del av artisterna råkar vara sådana vi nyligen porträtterat, som finske pianisten Iiro Rantala (porträtt i Lira #5 2016), Oskar Stenmark & Piatruba (långt reportage i Lira #3 2017) och så inte minst gitarrfantomen Al Di Meola (bilden ovan) som vi porträtterar i samma senaste nummer – ADM är festivalens hedersgäst och framför sitt program ”Music of Di Meola, Piazzolla and Lennon-McCartney” – och i vår artikel pratar han inte minst om sin nära relation till nytangons fader Astor Piazzolla.

PL

https://www.ystadjazz.se/

Annonser