! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Ellen Sundberg och Bodil Malmsten kom bägge från Bjärme i Jämtland. Bild: Marlene Nilsson

Ellen Sundberg tolkar Bodil Malmsten i nytt projekt

29 jan 2021

Efter de uppmärksammade tolkningarna av Kjell Höglund på skivan Du sålde min biljett häromåret tar sig Ellen Sundberg nu an diktaren Bodil Malmsten.

De kom båda från samma lilla jämtländska by, Bjärme, strax söder om Östersund, och de två tycks ha funnit varandra. Bodil Malmsten, som gick bort 2016, lär i mejlkorrespondens ha uppmuntrat Ellen att börja sjunga på svenska.

Ett bloss för Bodil Malmsten är både ett album och en musikföreställning. Albumet släpps den 7 maj av Teg Publishing och föreställningen uruppförs på Storsjöyran i slutet av juli, och turnerar sedan Sverige runt hösten 2021.

Redan i dag släpps första singeln Till Gerard – Vaggvisa fjortonde december 1987, en elegi som Bodil Malmsten skrev till förläggaren Gerard Bonnier, när denne gick bort.

Ellen Sundberg själv skriver så här om den:
– För mig känns den lite mystisk. Texten är svår att få grepp om samtidigt som den känns helt självklar att sjunga. Jag får upp en massa typ klippbilder i huvudet när jag tänker på texten. För mig känns den som att den berättas ur ett barns perspektiv. Jag ser en liten flicka som kommer åkandes på en spark framför mig.

Patrik Lindgren

Annonser