Redaktionsbloggen

Årets festivalguide ute nu!

24 maj 2017

Våren må ha vacklat och sommaren velat, men nu är festivalsäsongen tveklöst igång – och traditionsenligt kommer då årets utgåva av Lira Festival, Sveriges och Nordens mest välmatade guide till musikfestivaler i Sverige, Norden och faktiskt hela världen.

Omslaget pryds av Sofia Jannok som utvecklats till en av våra främsta liveartister med skills nog att domptera de mest skilda typer av publik. I sommar kan hon ses på allt från Sommarscen Malmö till Urkult.

Andra artister vi porträtterar är malinesiska storstjärnan Oumou Sangaré, jazzsångerskan Viktoria Tolstoy, den svenska folkmusikens mest veteraner Skäggmanslaget och så mezzosopranen Luciana Mancini som tar sig an Vivaldi på ett högst eget vis.

Därtill förstås en massa nyheter och tips från festivalvärlden och så vårt mäktiga kalendarium med 613 festivaler. Lite extra fokus har vi i år på den norska festivaltraditionen – med många internationellt tongivande arrangemang.

Den 52-sidiga Lira Festival skeppas i dagarna ut till bibliotek, turistbyråer, musikaffärer, musikskolor och klubbar hela landet runt, och medföljer även utvalda tidningar som norska Folkemusikk och svenska MusikerMagasinet. Och Lira förstås, vars ordinarie #3 2017 utkommer 1 juni.

Från och med med i dag onsdag finns Lira Festival dessutom fritt tillgänglig digitalt både på webben och för läsplatta via Lira.se och prenumerationstjänsterna Readly och Ztory.

Lira Festival – den självklara inspirationskällan inför musiksommaren!

Festival-dump


Fler recensioner

Annonser