! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Ystad Jazz ställer om – inte in

15 maj 2020

Sedan länge har det stått klart att årets upplaga av Ystad Sweden Jazz Festival inte skulle kunna hållas som vanligt, men i stället för ett sedvanligt besked om att årets upplaga ställs in, så kom i dag nyheten att de ställer om, till en liveströmmad festival den 30 juli – 1 augusti.

– Jag är mycket glad över att vi, tillsammans med föreningen Ystad Sweden Jazz, trots rådande omständigheter kan presentera Ystad Sweden Jazz Festival även i år, säger Musik i Syds VD Susanne Rydén. Vi ställer inte in utan vi ställer om och genom Musik i Syds digitala plattform Musik i Syd Channel, bjuder vi in till tre dagar med fantastiska jazzupplevelser.

Festivalens konstnärlig ledare Jan Lundgren berättar mer:
– Det har varit en konstig vår. Vi hade hela festivalprogrammet klart för tryckning i mars, men sedan slog pandemin till och vi fick lägga locket på. Just nu håller jag på och engagerar enbart svenska artister till årets festival.

Femton konserter kommer genomföras med begränsad publik, och tio av dem kommer att liveströmmas. Det nya programmet presenteras senast i mitten av juni, men Jan Lundgren kan berätta att Ulf Wakenius, Lars Danielsson, Elisabeth Melander och Chico Lindvall redan är klara.

–Artisterna vill inget hellre än upp på scenen! Jag vet att publiken längtar också. Och så har vi en engagerad jazzkommitté som snabbt ställt om enligt nya förutsättningar. Det kommer att bli bra, men annorlunda.

Patrik Lindgren

Annonser