Redaktionsbloggen

Peter Asplund gästar när ny jazzklubb drar igång. Bild: Matilda Hallander

Storbandsjazzen flyttar in i finrummet

4 mar 2024

Vi kommer senare i år att publicera en större artikel om den – mot alla odds kunde man ju tänka – högst livaktiga storbandsjazzen, en musiksfär med ytterst stor spännvidd.

I dag ser vi ännu ett tecken på att den ständigt hittar en ny publik, när nya konceptet Jazz@Park Lane har premiär på den klassiska nattklubben på paradgatan Avenyn i Göteborg.

Husband är Göteborg Jazz Orchestra, som under hösten hörts i konsertserien Jazz på Draken, på den omtalade nya musik- och kulturscenen i det jättehotell som just invigts vid Järntorget.

Jazz@Park Lane kommer att köra första måndagen varje månad, med olika gäster varje gång. På premiärkvällen är det trumpetaren och sångaren Peter Asplund som sprider lite extra stjärnglans, men det blir också en hyllning till den bortgångne Georg Riedel, som samarbetade nära med Göteborg Jazz Orchestra.

Sympatiskt nog utlovas även ett förband med unga lovande musiker innan huvudakten, och på premiärkvällen är det basisten, vokalisten och arrangören Alma Algani med septett från Hvitfeldska musikgymnasiets avgångsklass som visar vad de går för i en hyllning till Alganis förebild Avishai Cohen.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser