! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Sousou & Maher Cissoko är en av de akter som dyker upp på den andra upplagan av Göteborg Folk Festival. Bild: Sandy Heassner

Sousou & Maher, Sara Parkman och Kaja till den andra upplagan av Göteborg Folk Festival

11 aug 2020

I höstas var det lyckad premiär för Göteborg Folk Festival, ett efterlängtat tillskott till de årliga svenska folk-och världsmusikhändelserna.

Då var Musikens Hus huvudscen men inför uppföljaren valde arrangörerna att slå sig samman med tioårsfirande Internationella Spelmansstämman och flytta till Konstepidemin, med tanken att varva inomhus- och utomhuskonserter på en större tältscen.

Sen slog ju pandemin till – vilket inte ens det före detta epidemisjukhusets murar kunde skydda mot – och planerna fick justeras något. Men festival blir det, i dagarna tre 11-13 september, med en uppvämningskväll på Folkmusikkaféet Allégården på fredagen och sedan det huvudsakliga konsertprogrammet på lördagen på Epidemin.

Allt självklart corona-anpassat, och med artister som Sousou & Maher Cissoko, Sara Parkman, Kaja och kurdiskt/persiskt rotade kvintetten Saqi.

Endast cirka 35-40 förköpta biljetter kommer att finnas till var och en av konserterna, men allt kommer att liveströmmas på professionellt vis via festivalens hemsida. Sändningar som dessutom kompletteras med exklusiva livekonserter från distans: t ex med kanadensiska Vishtèn och armeniska Tmbata Orchestra.

Allt avrundas på söndagen med öppna sessions på olika platser runt om i Göteborg.

Lira kommer att ta en aktiv del i festivalen – redaktionen kommer att finnas på plats för att göra liveströmmade intervjuer med artisterna. Håll utkik efter schema för detta!

Det högst begränsade antalet biljetter släpps i morgon onsdag.

Patrik Lindgren

www.goteborgfolkfestival.com

Annonser