! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Amanda Ginsburg släpper singeln Åh nej! (Visa mitt i natten) på fredag.

Smyglyssning på Amanda Ginsburgs nya singel

28 maj 2020

Imorgon fredag stundar liveströmmad konsert och nysläppt låt med Amanda Ginsburg, men redan i dag kan vi bjuda på en försmakslyssning på den senare – se längst ner!

– I vintras sa jag till min vän och kollega Andy Fite att det var dags för oss att skriva på mitt språk och låten Åh nej! (Visa mitt i natten) blev till. Nu på fredag släpps den och jag och bandet hade äran att till inspelningen få med oss Fredrik Lindborg på tenorsax, berättar Amanda Ginsburg.

Amanda Ginsburgs karriär har gått spikrakt uppåt. Efter att hon 2018 kom med sitt kritikerrosade debutalbum Jag har funderat på en sak fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/textförfattares Jazzpris med motiveringen: ”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.” Och den 7 februari i fjol mottog Amanda en Grammis för årets jazzalbum.

I höst släpper Amanda sitt andra album, I det lilla händer det mesta. Så här säger hon själv om albumet, som hon beskriver som en direkt uppföljare till det första:

– Vardagen är en evig källa för inspiration och jag gillar att gräva i dess märkliga mönster. Det är i det lilla som det mesta händer, oftast utan att en ser det. Det är också just de saker jag kan längta efter som mest. När det blir för stort finner jag sällan orden.

Hela världen har som bekant satts på sniskan och den planerade vårkonserten på Södra Teatern blev inte av, men nu på fredag klockan 19 firar Amanda singelsläppet genom att bjuda in till liveströmmad konsert på platsen där mycket tog fart för Amanda och musikerkollegor: Södra Latins gymnasium, som råkar vara bara ett stenkast bort från Södra Teatern.

– I bandet har vi tre kullar av Södra Latinare: jag, Filip Ekestubbe och Ludvig Eriksson. Och så Tranås-sonen Ludwig Gustavsson, som fått stå ut med en hel del internt tugg om tiden på Södra Latin. Kvällens hedersgäst är ingen mindre än Andy Fite. Jag knyter ihop säcken på många vis, berättar Amanda Ginsburg.

Patrik Lindgren

 

Annonser