Skivrecension

Yeahno yowouw land
Groovligt svängigt Lira Gillar

Langendorf United

Yeahno yowouw land

Skivbolag: Sing a song fighter
Format: LP/DL
Recenserad av: Rasmus Klockljung 
Publicerad: 24 feb 2023

Dela den här recensionen:

Redan från första sekunden av öppningslåten Selam new sätter saxofonisten Lina Langendorf an tonen för sitt nya band. Med hennes täta saxriff är det här partyt igång på nolltid, och snart myllrar det av orglar, envetna slagverk och märkliga keyboardljud. Men framför allt finns det som kanske mer än något annat utmärker den här skivan: ett oerhört starkt, nötande groove.

Langendorf har varit medlem i charmiga OK Star Orchestra och spelat med bland andra Bob Hund och numera med James Yorkston, för att nämna några, men har också tillbringat perioder i Etiopien. Även där har hon spelat med en lång rad musiker, och hyllats av ikonen Mulatu Astatke. Det är inte svårt att förstå varför. Nu har hon satt ihop ett stjärnband med Fire-trummisen Andreas Werliin, kontrabasisten Ole Morten Vågan, Daniel Bingert på syntar och gitarr, och förra Liranumrets omslagsartist Martin Hederos på klaviaturer och viola.

Precis som väntat med tanke på både Lina Langendorfs och de övrigas brokiga musikaliska bakgrunder finns här knappast några genrebegränsningar. Jazzigt själfulla saxsolon, aviga riff, psykedeliska gitarrer, tunga basgångar och mängder med rytmer är något av det som hörs på Yeahno yowouw land, och framför allt och hela tiden en väldig massa sväng.


Fler recensioner

Annonser