! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Fusion

Strandberg Project

X

Skivbolag: Seacrest Oy
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Med denna sin tionde platta firar Strandberg 25-årsjubileum. Kärnan i gruppen har i stort sett varit densamma sedan starten: Jukka Gustavson – klaviaturer, Sami Virtanen – gitarr, Jartsa Karvonen – trummor och slutligen Jan-Olof Strandberg – bas.

Nio genomarbetade låtar får man ta del av, där ett slags progressiv rock är en lika viktig ingrediens som jazz. Många av låtarna går i makliga tempon där idéerna får plats att växa fram i långa episka bågar. Här finns klara likheter med den musik Björn J:son Lindh och Janne Schaffer med flera skapade tillsammans. 

Det är ofta suggestivt och inte sällan vackert, med ett slags berättande anslag. Snyggt spelat och producerat. Alla bidrar med smakfulla insatser till en riktigt njutbar platta, bland det bästa inom nordisk fusion jag hört på länge. 

En rad gästmusiker medverkar på flöjt, saxofon, beatbox och trummor. Flera av musikerna har långa imponerande cv:n, men det har mindre betydelse om inte resultatet är intressant. Men som sagt var, på sin tionde utgåva bjuder bandet på riktigt övertygande fusion. 

 

Annonser