Skivrecension

Wille
Pianotrio

Vincent Meissner Trio

Wille

Skivbolag: Act/Naxos
Format: CD/LP/DL
Recenserad av: Andreas Lagercrantz 
Publicerad: 26 maj 2023

Dela den här recensionen:

På omslagets nedre högra hörn står det ”young German jazz” och det är precis det vi får på trions andra fullängdare. Ung som i halsbrytande och äventyrslysten.

Herrarna Vincent Meissner på piano, Josef Zeimetz på bas och Henrik Reichmann på trummor spelar inte sällan smått halsbrytande som om hela världen låg framför dem. En makalös energi onekligen där deras tekniska färdigheter slår små volter gång på gång.

Skivans titel Wille betyder ”Vilja” och det är tydligt att trion vill mycket men också att de hittat ett grymt samspel. Mer än hälften av låtarna har pianisten skrivit, men här finns också några poplåtar och nog kan man höra vissa influenser från pop- och rockvärlden.

Här finns också en hel del dissonanser och experimenterande i dynamiken mellan instrumenten. Oftare med kraft och energi än med lyriska passager. Det finns så mycket talang i den här gruppen. Inte riktigt färdigutvecklade om man önskar mer djupgående känslor och stämningar. Det får komma med tiden. Tills dess kan man förundras av alla kreativa infall.


Fler recensioner

Annonser