Skivrecension

Where are we
Vokaljazz

Joshua Redman

Where are we

Skivbolag: Blue Note
Format: CD/LP/DL
Recenserad av: Ulf Johanson
Publicerad: 24 nov 2023

Dela den här recensionen:

Tenoristen Joshua Redman debuterar på Blue Note med den New Orleans-baserade vokalisten Gabrielle Cavassa i sällskap. Också samarbetet på skiva med en vokalist är premiär för Redman.

I kärnbandet också pianisten Aaron Parks, trummisen och gamle vännen Brian Blade, och basisten Joe Sanders. Flera musiker dyker upp under resan. Jo, det är ett slags resa, där varje sång, i huvudsak covers, markerar en amerikansk stad. Kanske kan man tolka Where are we (utan frågetecken) som Redmans egna På spåret.

Cavassa, stjärna på väg, sjunger med fin kontroll och snygg tajming med återhållen kraft och en behaglig och lite sträv röst, stundtals med en sårbar ton.

Redman spelar förstås oklanderligt snyggt, dansar stilla med Cavassa, men roligast är ändå inhoppen av Kurt Rosenwinkel i Bruce Springsteens Streets of Philadelphia, Nicholas Payton i Do you know what it means to miss New Orleans (DeLange/Alter) eller gitarristen Peter Bernstein i Manhattan (Lorentz/Hart). 

Det är en mycket välgjord produktion, ibland lite för smart och subtil för min smak. Men när Redman landar i Alabama och går loss i värsta Coltrane-stil så är det kul.


Fler recensioner

Annonser