Skivrecension

What if / Why not
Tolkar standards och pop

Kristin Korb

What if / Why not

Skivbolag: Double K Music
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 17 sep 2021

Dela den här recensionen:

Sångerskan och basisten Kristin Korb släpper ett dubbelalbum där de två skivorna först släppts som separata skivor digitalt. Så är det också två olikartade skivor om än med en hel del gemensamma nämnare. Why not har undertiteln … a tribute to Ray Brown, och är en hyllning till hennes forne mentor och förebild.

Här tolkar hon ett gäng standards tillsammans med pianisten Magnus Hjorth och trummisen Snorre Kirk. Låtarna tolkas mitt i traditionen utan några musikaliska nymodigheter, men spelat med mycket energi och livslust.

Den andra skivan What if har undertiteln … I made a pop album?, och här medverkar samma personer plus ytterligare några gästande stjärnor, bland annat Karl-Martin Almqvist på saxofon. Här hörs också munspel, trombon och slagverk. Den här utgåvan blir jag mer engagerad av. Genomgående snygga arrangemang och det är roligare att höra den i jazzsammanhang ovanligare repertoaren. Även denna utgåva utmärks av härligt musicerande från alla medverkande. Och Katrin Korb är definitivt en sångerska med både tyngd och grace i uttrycket.


Fler recensioner

Annonser