! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Hipp Londonjazz

Diverse

We out here

Skivbolag: Brownswood Recordings
Recenserad av: Christopher Thorén
Publicerad: 18 apr 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

I tre dagar spelades nya låtar in till den här samlingen av ett gäng unga Londonmusiker. Alla låtar med olika band men med en fin kollektivkänsla när några av musikerna dyker upp på flera låtar. Några av dem sticker ut. Som basklarinettisten (som ofta även spelar sax) Shabaka Hutchings som har gjort sig ett namn med Sons of Kemet och diverse gästspel. Hans klarinett har en djup och känslig ton, hans spel är både spirituellt och knixigt.
Saxofonisten och flöjtisten Nubya Garcia, som är med på fyra spår, skulle jag tro har en ljus framtid på jazzscenen (kolla in henne på Youtube så förstår ni). En stark röst som växlar mellan kaos och elegans.
Det är genomgående groovigt; driven jazz, lite afrobeat, lite elektroniskt och skivan avslutas med ett slags Västafrika/Karibien-jam. Allt tydligt en produkt av Londons multikulturella musikscen med unga musiker som har känsla både för sin samtid och sin historia. Om den här samlingen är representativ för Londons unga jazzscen så verkar den må rätt bra.

Annonser