! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Budskapssoul Lira Gillar

Mavis Staples

We get by

Skivbolag: Anti
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 23 maj 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Knappt har live-plattan Live in London hunnit stelna i pressarna innan 80-åriga gospel-soul-legenden Mavis Staples ger ut ett nytt studioalbum, We get by, med låtarna skrivna av Ben Harper som också sjunger titeln tillsammans med Staples i en lätt bugning åt Van Morrisons Crazy love. ”Day by day, line by line, If you don’t have yours, you sure got mine.”

I dagarna har hon också nominerats till priset som årets artist av Americana Association inför hösten gala i Nashville. Live-plattan är ett fantastiskt stycke ren närvaro, och Staples och Harper har tillsammans med Staples turnéband lyckats behålla den känslan i We get by. Ben Harper har skrivit en bunt starka låtar: budskapssoul som ger just den tröst och styrka som krävs i dessa av mörker behäftade tider.

2010 tog Mavis Staples hem en Grammy för bästa americana-album med You are not alone, ett album producerat av Jeff Tweedy. We get by har ett än närmre tilltal och det skulle förvåna om hon inte åker på Grammy-nominering för den här skivan som avslutas med en av de starkaste soullåtarna på länge: One more change. I all sin geniala enkelhet är We get by en nyutgiven klassiker.

Annonser