Skivrecension

Vision of three 
Kammarfolk

Northern Resonance 

Vision of three 

Skivbolag: Trad Records
Format: CD/DL 
Recenserad av: Jonas Lidbrandt Persson 
Publicerad: 23 feb 2024

Dela den här recensionen:

Tre stråkinstrument. Tre musiker. Och en resonans som strömmar fram.

Vision of three är andra albumet med Northern Resonance. Och den besitter, nästan, samma kvaliteter som den Grammisnominerade debuten. Det är skickligt framförda folklåtar med en viss kammarmusikalisk utsmyckning. Anna Ekborg Hans-Ers (viola d’amore), Petrus Dillner (nyckelharpa) och Jerker Hans-Ers (hardangerfela) är härligt samspelta. Och skickliga. Låtarna är välgjorda, liksom den moderna produktionen.

Men. I mitt tycke saknas det en kornighet – en näve grus i maskineriet – för att det ska tilltala mig fullt ut. Kanske beror det på att de med Vision of three har använt sig av studion och inspelningsteknikern som en extra medlem. Det är svårt att sia om. Användandet av studions möjligheter är en självklarhet. Men i just detta fall kanske något gick förlorat. Jag saknar den härliga närheten från debutskivan.

Fast, det ska sägas, det härliga finns här med. Man kan tydligt höra hur melodierna och stämmorna samspelar på ett finfint sätt. Exempelvis i låtarna No 1 och The great pit. Den gemensamma nämnaren? Läckra pizzicato-passager, både som fond och förgrund.


Fler recensioner

Annonser