! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Barnmusik Lira Gillar

Kråkspark

Väx upp!

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Stina Tobiasson
Publicerad: 24 maj 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

När jag hör nyskriven musik riktad till barn, och det är så där riktigt bra, då känner jag mig hoppfull. Det är som att jag plötsligt tror att det kommer lösa sig för världen trots allt. Sen slår det mig, hur får man alla att höra detta? Duon Kråkspark består av Hugo Gerdmar och Klara Sjöblom och sedan 2017 har de turnerat med sin föreställning Väx upp! Nu har de gjort om föreställningen till en ljudsaga. Syskonen Tim och Tej (ja, genialiskt) hittar ett frö, planterar det och funderar sedan på vad det behöver för att växa. Det finns hela tiden en parallell till människor som växer upp, vad vi behöver och att vi alla blir olika. 

För min femåring går temat lite förbi, men hon fattar att fröet inte vill växa när Tim skriker ”dumma frö!”, hon fattar att det är bättre att säga snälla saker. Och det är ju gott nog, men det betyder också att det behöver finnas utrymme till att resonera om vad musiken handlar om.

Två röster och ett dragspel räcker långt. Låtarna är enkla och väldigt fina. Att vara enkel är en stor komplimang, det finns inget de behöver dölja eller bädda in i för mycket trams eller ljud. De har en bra balans mellan stim och allvar. De spelar inte över men gör heller inte för lite. Jag hoppas innerligt att denna ljudsaga sprider sig till alla förskoleklasser i hela landet.

Annonser