Skivrecension

Total annihilation
Folkmix

Trio Svin

Total annihilation

Skivbolag: GO Danish Folk
Format: CD/DL
Recenserad av: Lars Brinck
Publicerad: 18 nov 2022

Dela den här recensionen:

Grisigt danskt koncept-folkmusik-band på temat svin, låter det tilltalande? Bitvis är den här trion svinigt bra, bitvis rätt tröttsam.

På temat gris klarar danska Trio Svin att fylla ett helt album med folk-country, folkrock, folkpop, folk-drum’n’bass och kanske folk-metal beroende hur snävt lyssnaren avgränsar genrerna. Här är det dålig smak och humor blandat med komplett galenskap som får styra i tajt och svängig folkmusik.

Några gästartister är med på skivan och det blir både mys som när Lars Lilholt gästar i countrydängan Klov op i vejret (Lilholt har ungefär samma status i Danmark som Mikael Wiehe eller Ulf Lundell har här) eller ryslig vilda västern-berättelse av Hal Parfitt-Murray i americanalåten Piggies on the run. I det mer tröttsamma facket finns flera låtar på temat ”vi är Trio Svin och passar det inte så dra”.

I argt antikapitalistiska Menneskesvin landar så en grymt (…) bra funk-rock-rap låt. Sammantaget är nog Total annihilation det spretigaste album jag hört på länge. Att Trio Svin skulle slå utanför Danmark håller jag för osannolikt, men som udda akt på festival tror jag inte Trio Svin skulle göra någon besviken.


Fler recensioner

Annonser