! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Blandat & gott

Mika Akim

Till kroppen

Skivbolag: Krumelur Records
Recenserad av: Bo Bjelvehammar
Publicerad: 20 nov 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Den kropp, som vi lever i är uthållig, tålmodig och beredd på det mesta, vi har svårt att låta kroppen leva sitt eget liv, vi vill gripa in, styra och ställa. När kroppen är trött och behöver vila, då vill vi tänja den lite till och få den att uthärda nya påfrestningar. Vi ska låta kroppen vara i fred, låta den växa när den vill, låta nya trådar och revor gro. Om detta handlar Mika Akims debutalbum Till kroppen, en hyllningssång och ett tack till kroppen.

Huvudpersonen är Mika Persdotter som har skrivit och arrangerat all musik. Tillsammans med Tove Bagge bidrar hon med sång, viola och andra instrument som keyboard och ukulele. Därtill finns det hemmagjorda ljudbilder, allt som en del av en livsberättelse över tiden, fragment från människors historieskrivning. Mika kan gräva i sin barndom, hon kan även låta tre generationer mötas i ett telefonsamtal.

Det finns en musiker till som inte får glömmas bort, på gitarr och trummor: Ossian Ward.

Mika Akim är oförutsägbara, de är gränsöverskridande, de arbetar bortom konventioner. Några spår är inspelade på Skrova Fyr i Lofoten, andra är tillkomna i Mikas kök.

Annonser