Skivrecension

Tiki-tiki-tam
Flamencopolska

Claes Ottelid  Stephan Jarl

Tiki-tiki-tam

Skivbolag: Egen utgivning
Format: DL
Recenserad av: Rolf Nilsén
Publicerad: 31 maj 2024

Dela den här recensionen:

Claes Ottelid fortsätter att producera lekfulla polskor med sin flamencogitarr uppbackad av slagverkaren Stephan Jarl. Den här gången är det en ep med fyra spår som släpps digitalt. Att duon är ovanligt lekfulla märker man direkt på första spåret (titelspåret) där dessa medelåldersmän plötsligt utbrister ”Tiki-tiki-tam!” som om de letar utanför sina respektive instrument när inspirationen blir övermäktig.

Andra spåret börjar med Jarls udu-spel som sätter en bas till gitarren och en bit in förstår man varifrån titeln Knack, knack! kommer. Sedan följer Smockan och jag väntar mig en rejäl rallarsving eftersom låten startar lite återhållsamt, men så kommer plötsligt ett gitarr-rasgueado som säkert givit titeln. De tre första spåren är effektfulla originalkompositioner från Ottelid och den avslutande Hälsinge storpolska efter Jonas Dahl har han filat på länge innan han blev nöjd med sitt arrangemang. 

Trots alla spännande lekar de ägnar sig åt är det nog ändå denna traditionella låt som kommer att stanna kvar längst, men samtidigt är det riktigt kul med de rytmiska lekarna.


Fler recensioner

Annonser