! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Uppländsk country

Able

Third

Skivbolag: Pimiento Recordings
Recenserad av: Jonas Linge
Publicerad: 29 maj 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Tredje skivan av Uppsalabandet Able. I mina öron en ganska traditionell countryplatta, låtarna förhållandevis nära country men ibland skapas en atmosfär av ny-country. Rätt instrumentering med pedal steel, gitarrer, bas och flerstämmig sång.

Som boende i Uppsala har jag aldrig hört talas om bandet. Jag har kanske hängt med folk- och jazzfolket för mycket. Inspelningen gjord redan 2001 men allt blev klart betydligt senare och vi får tio låtar varav nio är av Johan Gille.

Låtarna med lite mer tempo gör sångaren mer rättvisa då rösten hamnar i ett ljusare läge. Annars mycket ”sång till gitarr”, men bra sångstämmor, som det ska vara i ett sammanhang som detta. Johan Gille, gitarr. Jonas Olsson, gitarr, Erik Hellström, pedal steel, Bo Larses, bas. Hans Matsson, trummor. Gästande musiker är Jens Wallin, Jobs Karl Larsson, Agnes Edling, Fredrik Sandgren.

Bra produktion, men där skivan tydligen omarbetats under lång tid. Inspelad och mixad av Arne Hirvi 2001 och senare även av Jörgen Wärnström 2018. Tänk att det finns bra country så nära men ändå så anonymt. Betyg 4 banjos av 10!

Annonser