Skivrecension

The ripple effect
Snyggjazz

Rolf Jardemark Quartet

The ripple effect

Skivbolag: Guitarland Records
Format: CD/DL
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 26 maj 2023

Dela den här recensionen:

Vad för små händelser som skapat stora förändringar i gitarristen Rolf Jardemarks liv vet jag inget om. Men jag önskar att den eleganta och mångbegåvade göteborgaren får god återklang av allt det fina han sänder ut på fonogram. 

Nu kommer Jardemarks tolfte skiva under eget signum. Denna gång har han tagit med sig en annan av svensk jazz stora ”ripple effect-givare”: pianisten Lars Jansson. Tillsammans gör dessa kållar finstämd, inlyssnande jazz i världsklass, och med sig på resan finns de yngre kollegorna, basisten Olli Rantala och trumslagaren Adam Ross. 

Tio originalkompositioner där Jansson står för två och Jardemark resten där fina Margots vals, som också gjordes på Jardemarks duoplatta med gitarristen John Stowell, dyker upp igen, denna gång med kollektivt Shorterskt outro-riff medan trumslagare Ross för valsen i hamn. Plattan i sig borde uppmärksammas av det förhoppningsvis ännu existerande skönhetsrådet – med särskild fotnot för Jardemarks duett med sig själv på Maj Constancia och för Janssons solo på titelspåret.


Fler recensioner

Annonser