! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Samtida trixjazz

Steve Lehman Trio + Craig Taborn

The people I love

Skivbolag: Pi Recordnings
Recenserad av: Christopher Thorén
Publicerad: 22 nov 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det går inte att ta miste på Steve Lehmans exceptionella kontroll på altsaxofonen. Att han är protégé till altgiganterna Jackie McLean och Anthony Braxton förvånar inte när kaskaderna av toner forsar ur luren. Detsamma gäller för övrigt de andra två medlemmarna i trion: Matt Brewer, kontrabas, och Damion Reid, trummor. Här tillsammans med den lika drivna Craig Taborn på piano.

Kompromisslöshet är ett ord som poppar upp. Lehman stryker varken sina medspelare eller lyssnare medhårs. Vilket ibland ger känslan av att han står i sin egen bubbla, avskärmad från bandet. Men sen tänker jag att det är jag själv som tappat koncentrationen. För tappar du fokus kan det ta en stund att komma in i musiken igen.

Detta är nutida jazz där det trixiga spelet är det som står ut. Men bandet visar stundtals att de har en bredd i sitt uttryck. Om det går att tolka in något i albumtiteln så är det kanske att det enda sättet att visa någon kärlek inte behöver vara inställsamhet. Att utmana är också ett kärleksbetyg. 

Annonser