Skivrecension

The more I let the world in
Jazz

Max Agnas

The more I let the world in

Skivbolag: Loumi
Format: DL/bok / loumirecords.com
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 19 nov 2021

Dela den här recensionen:

The more I let the world in är ett tydligt uppdelat album. Albumets första del är Max Agnas ensam med sitt piano. På dess andra del bildar Max Agnas duo med sångaren Salvador Sobral (japp, samma artist som vann Eurovision för Portugal) på tre låtar. När vi når del tre ansluter Max Agnas kusin Nils Agnas på trummor för tre spår. 

De tre delarna skiljer sig rejält åt. Sobral-låtarna närmar sig nästan avantgardistisk musikal, medan kusinbitarna låter som modern, genreupplöst jazz av nutida nordiskt snitt. Musiken är inte komponerad som sådan, poängterar Max Agnas. Styckena är mer som musikaliska situationer, och Max Agnas har vinnlagt sig om att vara så ärlig sitt uttryck och uppsåt han bara kan. 

De grundläggande idéerna till varje låt tillåts omformas under arbetets gång. Allt för att överraska både upphovsman och lyssnare. Och nog kräver musiken din fullständiga uppmärksamhet alltid. Det är först då den kan greppas. Slölyssning anbefalles icke. 

Någon fysisk skiva pressas inte, utan den som väljer nedladdningsformatet kan välja till ett häfte – tryckt på gamla fanzinefavoriten risograf, en tryckteknik vars resultat ser ut som en blandning av screentryck och fotokopiator. Det innehåller illustrationer av Lisa Åsberg, Helder Cavalcante och Sofia Hjortberg, kommentarer kring musiken och dess inspirationskällor.


Fler recensioner

Annonser