! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz och soul Lira Gillar

Raul Midón

The mirror

Skivbolag: Mack Avenue
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 28 maj 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Hur ska man beskriva Raul Midón? Som en jazzigare Paul Simon kanske. Han skriver utmärkta låtar och sjunger otroligt bra. Här finns precis som hos Paul Simon influenser från en rad olika genrer, allra helst en hel del latinskt färgade låtar.

Raul Midón började sin karriär som bakgrundssångare bakom bland andra Shakira och Julio Iglesias innan den egna karriären inleddes. Genom åren har han samarbetat med en rad eminenta artister och musiker som Herbie Hancock, Bill Withers och Stevie Wonder för att nämna några. Vilket ger en fingervisning om hans eget skapande.

Han brukar räknas som jazzsångare, men hos honom finns lika mycket soul och ett slags sofistikerad singer-songwriterstil. På nya skivan, den elfte i ordningen, samarbetar han med ett litet gäng musiker, samma på de flesta låtarna och det har varit gynnsamt för resultatet. För att inte glömma hans egna svängiga gitarrspel, oftast på akustisk gitarr. The mirror känns sammanhållen och här finns tio läckra låtar att njuta av. Han har varit Grammynominerad flera gånger tidigare utan att vinna. Kanske dags med denna pärla? Missa inte!

Annonser