! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Vokaljazz

Monika Hoffman

Ten muses

Skivbolag: Mochermusic
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Alla har vi våra förebilder inom olika områden. Sångerskan Monika Hoffman har valt ut tio musor, tio sångerskor som varit och är viktiga för henne. Rätt olika sångerskor med helt olika karaktärer, bland andra Ella Fitzgerald, Marie Fredriksson och Cesária Évora, vilket visar bredden.

Hon tolkar en låt som förknippas med var och en av dem. Till sin hjälp har hon en rad tyska musiker och på några låtar även storbandet Factory Orchestra. För de flesta arrangemangen står Patrick Tompert och under resan får vi höra en mängd olika stilar – från popband till jazztrio och dessutom storband och en hel del däremellan. Tajta arrangemang som ändå ger en hel del utrymme för soloinsatser och färgningar.

I centrum förstås Monika Hoffmans starka röst och det känns att det är ett hjärteprojekt för henne. Även de popigare låtarna är jazzanstrukna och här finns också latinsk hetta i någon låt. Det kunde ha blivit spretigt, men skivan håller ihop bra genom gott samarbete mellan sångerskan och arrangören. En snygg produktion dessutom.

 

Annonser