! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Tät triojazz

Yokada

Stillness & sirens

Skivbolag: Disorder/Plugged
Recenserad av: Leif Carlsson
Publicerad: 2 okt 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Yokada är en nybildad pianotrio med debuten inspelad två dagar i Stockholm. En kort och koncentrerad cd med stänk av Blue Note och sextiotalet. Låten Faceless är tillägnad den afroamerikanske pianisten och kompositören Andrew Hill. (Kolla in hans Judgment! på just Blue Note till exempel.)
Alex Zethson, piano och kompositioner, låter tonerna klinga ut – här och var i bastanta sjok. Johan Berthlings kontrabas är melodisk, fet och stadigt pålitlig och Johan Holmegard spelar med både rocktunga trummor och snärtiga stockar. Medlemmarna är mest kända från grupper i jazzkanten som Fire! Orchestra, Angles 9 och Goran Kajfes Tropiques, men detta är mer längs det traditionella jazzspåret och improvisationerna håller sig rätt nära temat i de sju låtarna.
Stillness & sirens är omväxlande och välgjord, som en svit, där inledande Portrait of a portrait låter oss kliva in i musiken, Cloudspotting är sommarsvävande balladspel, Henry’s vacation har den klurigaste melodin och Every impossible revolution är vildast.

Annonser