Skivrecension

Star of Spring
Smart, snygg och alldeles bedårande popjazz Lira Gillar

Anna Gréta

Star of Spring

Skivbolag: Act/Naxos
Format: LP/CD/DL
Recenserad av: Ignacio Concha-Ferreira
Publicerad: 31 maj 2024

Dela den här recensionen:

Det är alltid lika fascinerande att sätta på en skiva och redan vid de första tonerna känna att man har att göra med en musiker som fullkomligt bottnar i sitt uttryck och där hantverket på något sätt bara finns där som en urkälla att bara ösa ur. Tonen, anslaget och arrangemangen låter kristallklara och helt och hållet synkade vilket alstrar låtar som i det närmaste är perfekt balanserade och fullständiga.

Precis så är det med unga stjärnskottet Anna Gréta Sigurðardóttir (piano och sång), född på Island men sedan länge boende i Sverige, som kommer med sin andra platta i eget namn.

Inte förvånande fick redan hennes debutalbum (2021) finfina recensioner i självaste Downbeat Magazine. Anna Gréta tar lätt som en plätt tag i mitt öra och leder tillsammans med sitt väloljade band mig genom drömska, spänstiga, tankeväckande låtar om identitet, moderskap, tiden och livets underfundigheter. I två låtar tar hon hjälp av Sylvia Plaths dikter. Blir det kanske dock lite för mycket av en sval smartness över plattan? Lyssna på Mother of dreams och hör en musiker som kan ta i och helt orädd rör sig utanför bekvämlighetzonen. Vi lär höra mer av Anna Gréta.


Fler recensioner

Annonser