Skivrecension

Soaked 
Global folk

Las Lloronas

Soaked 

Skivbolag: Muziekpublique
Recenserad av: Fredrik van der Lee
Publicerad: 28 maj 2021

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Okej, så vad får man om man blandar klezmerflirtande klarinett, hemlighetsfullt dragspel och akustisk gitarr? Om man ovanpå detta lägger bedårande trestämmigheter som minner om The Unthanks och kryddar med lite smygande kontrabas, saxofon och trumpet?

Ja, i just det här fallet får man den Belgienbaserade trion Las Lloronas debutalbum Soaked.

Las Lloronas består av Sura Solomon, Amber in ’t Veld and Marieke Werner och, förutom att besitta röster som ligger sked med varandra i ren ljuvlighet, delar de en fascination för gatumusik och slam poetry vilket tar sig uttryck i talade partier på varierande språk: franska, engelska, arabiska … För Las Lloronas går inte att tvinga in i ett geografiskt fack, vare sig vad gäller språkval eller musik.

Mycket lånar stämning från Nordafrika och Mellanöstern, men även Spanien och – för den delen – resten av Europa letar sig in i de tassande tonerna.

För tassar gör det. Ska man leta fel så är det att allt det försiktigt vackra aldrig riktigt kommer fram till något. Att det liksom bara fortgår, utan direkta toppar och dalar. Hela tiden försiktigt och finstämt välartikulerat, men aldrig något som riktigt rycker tag i själ och hjärta.

Annonser