! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz

Ann Blom Quartet

Simplicity of heart

Skivbolag: Blue Blossom Records
Recenserad av: Bo Bjelvehammar
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ann Blom är pianist, kompositör och pedagog, detta hennes andra album har kommit till under särskilda omständigheter. Hon fick i augusti 2018 en diagnos på en sjukdom i sina händer, Depuytrens sjukdom, som gör att flera fingrar blir böjda och svåra att sträcka ut. Den går även under namnet vikingasjukan.

Sjukdomen hade ett aggressivt förlopp, Ann Blom genomfors av blandade känslor, som rädsla och brådska, det blev bråttom att få ut all musik, som hon samlat på. Det blev en nödvändighet att hasta på och komma till skott. Hon gjorde det med medmusiker av högsta kvalitet. Filip Augustson på bas, Jesper Kviberg på trummor, Karl Olandersson på trumpet och Paul Kovacs på munspel.

Det märks på spåren att det är en särskild inspelning och en särskild produkt, som kommer till i ett led av skilda processer. Det finns inga negativa känslor, av sorg eller ilska. Det är en uppvisning i glädje och tacksamhet. Och en förundran över allt det svåra och oförståeliga, som kommer in i våra liv. Bredvid en bedövande teknisk skicklighet hos alla medverkande regerar stänk av lätt vemod och vackerhet.

 

Annonser