Skivrecension

Set sail
Sydstatsrock

North Mississippi Allstars

Set sail

Skivbolag: New West/Border
Format: CD/LP/DL
Recenserad av: Magnus Eriksson
Publicerad: 20 maj 2022

Dela den här recensionen:

Jodå, sydstatsrocken lever och som traditionsbeteckning fungerar den fortfarande. Eller på nytt: de senaste tjugofem åren har vi sett en ny vitalitet genom Derek Trucks Band som fört musiken i progressivare riktning och så North Mississippi Allstars som har en rotfastare grund än Derek Trucks Band eller den mer soul- och gospeldoftande storbandsrocken hos Tedeschi Trucks Band.

North Mississippi Allstars är i mycket bröderna Dickinsons grupp. På nya skivan har bland andra sångerskan Sharisse Norman och Lamar Williams Jr värvats, Williams som för att än mer understryka att en ny generation tar över när fäderna går in i skuggorna.

Set sail kallar gruppen sitt nya album. Musiken är som vanligt avspänt blues- och folkrockpräglad, gärna med psykedeliska vinklingar och vindlingar. Luther Dickinsons slide är den enskilt mest profilskapande delen av bandets musik men den smälter samman med det rymdskapande kompet, solosången och Sharisse Normans lyhörda andrastämma till en förföriskt tillbakalutad helhet.


Fler recensioner

Annonser