! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Filmisk fusionjazz

Serious Coffee

Serious Coffee

Skivbolag: Daion Recordings/Plugged
Recenserad av: Lennarrrt Olausson
Publicerad: 11 apr 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Serious Coffee är egentligen en trio bestående av Mats Öberg, Jonas Lindeborg och Anders Johnsson. Men så en dag sprang de än en gång på den legendariske gitarristen Mike Stern (japp, just den Mike Stern) i New York ock kom fram till att det vore kul att göra något tillsammans.
Sagt och gjort, Öberg satte sig ner med Andreaz Hedén och plockade de bästa musikaliska kaffebönorna de kunde finna i sina inspirationssäckar, rostade dom över notbladsgaller och malde dem med kirurgisk precision. Bryggningen gjordes av ett veritabelt dream team: tidigare nämnda musiker inklusive Hedén på piano, men till dessa anslöt sig även trummisen Per Lindvall, saxofonisten Karl Martin Almqvist samt slagverkaren Fredrik Björling.
Till en av dessa musikaliska brygder hör vi även Lew Soloffs trumpet ljuda för en sista gång, då han kort efter inspelningen lämnade denna värld för att vid Guds bord sitta ner och smaka evighetens perfekta espresso.
Serious Coffee är ett harmoniskt, organiskt kaos – ja, likt en massa fåglar, insekter och djur i en susande skog. En kaosartad kakafoni som samverkar till en lugnande ljudmatta för oroliga storstadssjälar.
Serious Coffee är storslaget, mäktigt, vemodigt, filmiskt, rikt, fylligt och ödesmättat med en perfekt gyllene crema.

Annonser