! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Vemod och passion Lira Gillar

Josienne Clarke & Ben Walker

Seedlings all

Skivbolag: Rough Trade
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 4 jun 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Josienne Clarke och Ben Walker har gjort skivor tillsammans sedan 2010. Josienne är skaparen, singer-songwritern, Ben är utvecklaren som bidrar med lätthänt, stämningsskapande, tongivande gitarr och arrangerar med inslag av folkidiom, sextiotalspop och jazzdofter som lyfter fram vemodet i hennes sånger. Kombinationen vann dem BBC Radio 2:s Folk Award i kategorin bästa duo för tre år sedan.
Clarke beskriver sina sånger som självbiografiska. De handlar om ”mina osäkerheter, min rädsla att misslyckas och min uppblåsta stolthet”. Som Chicago, skivans första spår (”It’s not Chicago’s fault that no-one came to see me play”), som förkunnar att det är viktigt att ”sluta fred med sina misslyckanden”, vilket är något av ett genomgående tema på Seedlings all.
Clarkes röst är drömsk och klar, med lika delar vemod och längtan. Hon kan bringa fram Sandy Dennys ande, främst i fråga om känsloläge och uttryck, men även när det gäller musikalitet, tonsäkerhet och förmåga att skriva fulländande melodier. Seedlings all är varm och sorgesam, och bitvis smärtsamt vacker. Och det utgår från Clarkes poetiska berättelser och hennes passion när hon sjunger dem.

Annonser