! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Elektronisk freeform

Sudden Meeting

Second occasion

Skivbolag: LJ Records
Recenserad av: Rolf Nilsén
Publicerad: 20 nov 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sudden Meeting är en trio som då och då spelade samman under 1980-talet, då tillsammans med saxofonisten Ove Johansson. 2014 gjorde de en skivinspelning och nu kommer en andra skiva. Saxofonen har tystnat och ljudbilden blir då annorlunda, men musiken har sin styrka som kanske kommer lite av detta tillfälliga som trion verkar bejaka. 

Liksom i den mer kända konstellationen Mwendo Dawa är det Susanna Lindeborg som är centralfiguren, men jämfört med dessa är elektroniska klanger här ännu mer dominerande. Det blir mindre av ett drivande jazzbeat och jag kan ibland sakna att de elektroniska klangerna inte så ofta ställs mot akustiska, men det är också en smaksak och helt klart ett medvetet val av trion. Originaliteten är lika stark som i Mwendo Dawa och samspelet och kommunikationen mellan musikerna är en av trions styrkor. 

Hela tretton kompositioner har fått plats på skivan och det betyder att det är kortare stycken som är mer av musikaliska snapshots. Med de elektroniska klangerna känns det lite som polaroidfoton tagna under en rymdfärd!

Annonser