! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Kvartettjazz

Redman, Mehldau, McBride, Blade

Round again

Skivbolag: Nonesuch Records
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det är något visst med människor som känner varandra väl. Ofta kan det kännas som att samtalet tar vid där man slutade senast, trots att det kan ha gått lång tid sedan sist. Så kan det även fungera musiker emellan. Man fortsätter ett musikaliskt språk som byggts upp under många år och man har mötts i olika konstellationer. 

Precis så är det att ta del av Round again med en kvartett där var och en har spelat med såväl gamla legendarer som med gräddan av dagens jazzmusiker. De har liksom ingenting kvar att bevisa och den attityden är utmärkande för musiken på dessa sju låtar, där alla bidragit med material.

Otvivelaktigt är det modern jazz, som ledigt blinkar bakåt åt olika håll, gärna åt rätt knixiga stilar med rytmisk vigör. Här är fullt av excellent spel, som man kan gotta sig åt, men det går inte ut över idéerna med låtarna.

Samspelet är viktigast denna gång – och som det sprakar och bubblar. Det låter som att herrarna Joshua Redman på saxofon, Brad Mehldau på piano, Christian McBride på bas och Brian Blade på trummor haft riktigt kul ihop den här gången. Livliga samtal om livets nödvändigheter där lyssnandet är minst lika viktigt som att själv göra sin röst hörd, så att säga.

 

Annonser