! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Reggae Lira Gillar

Helt Off

Riktigt riktigt

Skivbolag: Svenska Inspelningar
Recenserad av: Niclas Forsgren
Publicerad: 6 sep 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ända sedan debuten 2004 har Helt Off försökt bota Babylonsjukan med baktakt som medicin. Femte fullängdaren fortsätter med samma recept utan kompromisser. Rootsreggae med texter som betyder något. Tungt, ibland lugnt, men alltid lika fullt av energi. Ingen publikfriande blåssektion får plats när Helt Off slår på och räknar in. Trummor, bas, gitarr, orgel. Och naturligtvis sång med schyssta stämmor. Och det funkar. Det är roots med smak av jord.
Den skånska dialekten och sången gör det omöjligt att inte tänka på Peps. Men även texterna håller Pepsklass. Resonemang och funderingar om livets allt och hur ojämnt fördelat samhällets resurser är. Helt Off fixar allvaret mixat med catchy refränger. Det är svårt att lyfta fram några låtar som skulle vara extra bra. Jag är en albumkille. Men låtar som Kan dela, Le och Borsta kan kollas upp om man inte har tid att lyssna på hela skivan. Kanske borde man då lägga till låten Stressad också.
Den här plattan är absolut inte nyskapande, men den har ett eget uttal och känns äkta. Duon Resch/Asplund har det där som behövs för att göra en mycket bra platta. Det är roots med kvalitet. Reggae som räcker länge. Riktigt, riktigt länge.

Annonser