! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Svängig americana

Steve Eriksson

Right before our eyes

Skivbolag: Timber Sound
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 19 aug 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Steve Eriksson är en mångsysslare inom musikbranschen. Framför allt är han låtskrivare och producent och jobbar mycket med bandet Wadmans. Men han är också soloartist. 2009 utkom hans album Kom storm, kom regn, kom sol igen.

Nu, tio år senare, är det dags igen. Denna gång är skivan engelskspråkig och heter Right before our eyes, där de flesta av låtarna är gjorda tillsammans med amerikanska textförfattaren Elizabeth Santos. Med denna skiva satsar Eriksson även på den amerikanska marknaden.

Albumet utgörs av utmärkt americana oftast av den lite svängigare sorten. Ribban läggs högt med öppningsspåret, den countrydoftande How can I say goodbye. Glada When smoke gets in your eyes, mysiga Monday och instrumentala Going home to Pottstown är andra höjdpunkter på denna utmärkta skiva. Det enda jag undrar över är varför det inte står vem kvinnan är som sjunger på underbara The reason I love you?

Skivan har inget bottennapp även om vissa låtar är mindre intressanta än andra. Steve Eriksson har alla möjligheter att spelas på några av de hundratals radiokanaler som enbart spelar americana. Det är skivan värd. Och alla americana-enusiaster bör kolla upp denna platta.

 

Annonser