! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Kammarjazz

Stina Hellberg Agback / Jonas Isaksson Quartet

Quiet now

Skivbolag: DO Music Records
Recenserad av: Lennarrrt Olausson
Publicerad: 21 nov 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Harpisten Stina Hellberg Agback och gitarristen Jonas Isaksson har sedan tidigare samarbetat i lite olika konstellationer vilket bland annat mynnat ut i en duoplatta 2017. Som avrundning på ett hektiskt 2018 presenterar de nu Quiet now, deras debutalbum i fast kvartettformat med Pär-Ola Landin på bas och Daniel Olsson på trummor. Kvartetten gör som en gång Bill Evans och använder Denny Zeitlins Quiet now som albumtitel på denna kammarjazziga skiva. Vi får även versioner av kända jazzlåtar av Wayne Shorter, Richard Rodgers och John Coltrane.
Och så får vi Alice i Jönköping, ett stycke som Stina Hellberg Agback skrivit, med mycket harpa och en hel del trumstök. Ja, som en helt vanlig blåsig dag i Jönköping med lite småregn då och då, men där solen ibland tittar fram bland harpskurarna i form av Isakssons gitarr. Frampå kvällskvisten mojnar det och basdroppet från takåsarna hörs innan månen framträder över södra Vätterbygden.
Visst är det stökigt och kaosartat ibland, som när Alice Coltranes Gospel train susar förbi rangergården där Isakssons ylande gitarr kommer mot oss i kupén, men det bestående intrycket är ändå att albumet Quiet now är skön rogivande kammarjazz.

Annonser