! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Munspelstango

Sväng

Plays tango

Skivbolag: Galileo Music
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 19 sep 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det råder ingen som helst tvekan om att det krävs att gilla munspel för att vara ett Sväng-fan. Men tidigare skivor med gruppen har varit så varierade och fulla av infall och påhitt att de säkert hade kunnat locka en och annan som annars inte varit så entusiastisk inför trynorgelns klanger och musik.
Senaste utgåvan Sväng plays tango kräver betydligt mer av lyssnaren. Det vill säga, det underlättar väldigt mycket att kunna och gilla tango, och kanske även kunna dansa denna i Finland så populära dans. Det är en skiva smal som klacken hos den dansare vars sko pryder omslaget. Inte helt lättlyssnat alltså och likt, en hel del svenska fiolskivor förmodligen i första hand inriktad på att användas som bruksskiva till tango.
Men det går ju inte att neka till att det är ett skickligt gäng och emellanåt glimrar det till i metalltungorna, framför allt när de böjs och det blir blues vilket emellertid sker i mycket små mängder. Ökar mitt gillande av skivan gör också Soi maininki hiljanen som möjligen är samma låt som Numminens När jag spelar på mitt dragspel, om jag inte minns helt fel. Numminen och Sväng borde slå sina fritungor ihop.
Japaninspirerade Tango Humiko är också lite kul och det lite tjatiga i en hel skiva med samma dans, allt utom avslutande Siltatanssit – dessutom i moll, kompenseras naturligtvis av gruppens ofta stilfulla arrangemang.

Annonser