! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Sånger i jazz- och viston

Hannah Svensson

Places and dreams

Skivbolag: Nilento Records
Recenserad av: Eva Nikell
Publicerad: 22 nov 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

På Places and dreams har Hannah Svensson samlat ihop en rad sånger som ger henne inspiration. En del är skrivna för tio år sedan, andra nyligen. Det märks att sångerna betyder något speciellt för henne, hon ger oss ärliga, ibland innerliga presentationer, oavsett musikstil. Samlingen varierar mycket, från rena jazzlåtar till vispop och lite singer-songwriterstuk. De allra flesta skrivna av Hannah själv.
Själv tycker jag att de renodlade jazzlåtarna är bäst, som Friday afternoon, där Matz Nilssons stadiga bas introducerar låten tillsammans med Hannahs röst. Den latinrytmiska Not meant to be och bluesiga Let go hör också dit, liksom den släpiga versionen av Honeysuckle rose. Men det beror mest på att jag älskar jazz och alltid spontant föredrar det framför andra genrer.
Alla sångerna är snyggt arrangerade och förstås framförda med nerv och elegans av superkvartetten Jan Lundgren, Ewan Svensson, Matz Nilsson och Zoltan Csörcz. Jag misstänker att detta är en samling sånger som kommer att växa och sätta sig i kroppen ju mer en lyssnar.

Annonser