! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Avantgardejazz

Angles 3

Parede

Skivbolag: Clean Feed
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 9 okt 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Efter utsvävningar i storbandsformat med Angles 9 och Angles 8 presenterar sig Martin Küchen i trioformatet. Förutom Küchen själv på tenor- och sopransaxofoner hör vi i detta intima format norrmannen Ingebrigt Haker Flaten, som tar över från Jonas Berthling på kontrabas, och Kjell Nordeson på trummor och slagverk.
Parede är en liveinspelning från den portugisiska staden med samma namn. Musiken är abstrakt och groovebaserad om vartannat; melodisk och försedd med en rad kraftfulla utbrott. Ett växelspel pågår skivan igenom. Här finns impulser från allt från Ornette Coleman och diverse afrikansk musik till europeiska och amerikanska avantgardenamn som kräver sitt eget kartotek.
I botten dock en väldigt skandinaviskt ljudande avantgardistisk jazz. Berikande men kanske en smula svårfångad. Upprepade lyssningar skänker dock inblick i ett samspel som säkerligen kan ge ännu mer på framtida utgivningar. Förutsatt att den rastlöse Martin Küchen inte slimmar ner det hela till en duo eller till och med en skiva helt solo.

Annonser