! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Salsa

Monsi y Su Salsa

Pal bailador

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Fredrik Van Der Lee
Publicerad: 19 feb 2021

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det har väntats på det här ett bra tag, har jag förstått. Venezuelanske percussionisten Simon ”Monsi” Monserrat, med bas i Sverige, har släppt ifrån sig ett flertal låtar som alla tycks ha skapat ett rejält sug efter den här matiga fullängdaren.

Och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Monsi har samlat ihop en spretig, men förvånansvärt sammansvetsad, skara musiker och sångare för en elva låtar lång dansorgie som får en att längta intensivt till restriktionsfria klubbar och dansgolv. 

Främst handlar det om klassisk salsa och timba med koncentrerat svängande rytmer och percussion-ekvilibrism uppbackat av trombonsmekningar och pianoknorrar. Den ständigt skiftande raden av sångare skapar, tillsammans med temposkiftningar, dynamik mellan låtarna utan att förta känslan av svettig helhet. 

Att Papa Dees omisskänligt raspiga stämma kryddar ett par spår må vara lite oväntat, men det passar förvånande bra i det hela. Mer udda blir det då Uppsalasonen Moncho plötsligt sprider lite raggavibbar på svenska i de två bonusspåren, eller när allas vår Markoolio plötsligt dyker upp som gubben i lådan – men på den här festen är alla välkomna.

Annonser